ÉAOP-5.1.1/A-12-2013-0013 kódszámú, „Szociális célú városrehabilitációs projekt Hajdúhadházon

2015.09.30

SAJTÓKÖZLEMÉNY
Befejeződött a Szociális célú városrehabilitációs projekt Hajdúhadházon

Hajdúhadház Város Önkormányzata közel 400 millió forint Európai Uniós támogatásban részesült az ÉAOP-5.1.1/A-12-2013-0013 kódszámú, „Szociális célú városrehabilitációs projekt Hajdúhadházon – A Sport, mely egyenlővé tesz” elnevezésű projekt keretében.

A pályázat célja közösségi funkciókat szolgáló tevékenységek megvalósítása és közösségi terek kialakítása volt. A beruházás a város szociálisan leszakadt városrészén valósult meg, ugyanis a pályázat előkészítése során a lakossági felmérés egyértelműen alátámasztotta, hogy a fejlesztendő területen igény mutatkozik különböző sportolási lehetőségeknek helyet adó létesítmények kialakítására.

A Szociális célú városrehabilitációs projekt keretében a vasútállomás környéke, a Veszprémy tér, és a Szederjes egykori területe teljesen megújult. A Veszprémy téren térkővel burkolt sétány és parkosítás történt. A Vénkert utcán található Önkormányzati tulajdonú telkekre pedig közösségi célt szolgáló építmények létesültek. Itt különböző civil szervezetek kapnak irodát, illetve egy nagyobb méretű, konferenciák megtartására alkalmas terem is kialakításra került. E mellé egy sportkomplexum épült, mely szabadtéri, füves labdarúgó pályát, aszfaltozott kosárlabda pályát és futópályát, játszóteret, kondiparkot, fedett vívótermet foglal magában. Az új létesítményekhez vezető utakat, a Vasút és Vásártér utcákat teljes hosszukban aszfaltburkolattal láttuk el. Az elkészült építmények körül parkolók létesültek, biciklitárolók kerültek kihelyezésre, parkosítás történt.

A vívóterem kivitelezési költségeihez a Magyar Vívó Szövetség 12 millió forinttal járult hozzá.

A létesítmények ünnepélyes átadására 2015. szeptember 25-26-án, a Hadházi Káposztás Napok gasztronómiai rendezvény keretében került sor, ismert sportolók és közéleti személyek részvételével.


Megkezdődött a Szociális célú városehabilitációs projekt Hajdúhadházon

Hajdúhadház Város Önkormányzata közel 400 millió forint Európai Uniós támogatásban részesült az ÉAOP-5.1.1/A-12-2013-0013 kódszámú, „Szociális célú városrehabilitációs projekt Hajdúhadházon – A Sport, mely egyenlővé tesz” elnevezésű projekt keretében.

A pályázat célja közösségi funkciókat szolgáló tevékenységek megvalósítása és közösségi terek kialakítása.

A Szociális célú városrehabilitációs projekt keretében a vasútállomás környéke, a Veszprémy tér, és a Szederjes egykori területe újul meg teljesen. A Veszprémy téren térkővel burkolt sétány és parkosítás történik majd. A Vénkert utcán található Önkormányzati tulajdonú telkekre pedig közösségi célt szolgáló építmények létesülnek. Itt különböző civil szervezetek kapnának irodát, illetve egy nagyobb méretű, konferenciák megtartására alkalmas terem is kialakításra kerülne. E mellé egy sportkomplexum épülne, mely szabadtéri, füves labdarúgó pályát, aszfaltozott kosárlabda pályát és futópályát, játszóteret, kondiparkot, fedett vívótermet foglalna magában. Az új létesítményekhez vezető utakat, a Vasút és Vásártér utcákat teljes hosszukban aszfaltburkolattal látjuk el.

A fejlesztés első eleme egy nagyobb szabású területrendezés lesz, ahol az elburjánzott növényzetet felszámoljuk, a mélyebben fekvő területrészeket pedig feltöltéssel egy szintre hozzuk, így a terület alkalmassá válik az építkezésre.

A beruházás a város szociálisan leszakadt városrészén valósul meg, a pályázat előkészítése során a lakossági felmérés egyértelműen alátámasztotta, hogy a fejlesztendő területen igény mutatkozik különböző sportolási lehetőségeknek helyet adó létesítmények kialakítására.

„A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.”

Közreműködő szervezet neve: Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. ROP KSZ

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.

Megszakítás