TOP-4.1.1-15-HB1-2016-0016 – Egészségügyi alapellátás Infrastrukturális fejlesztése Hajdúhadházon – SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Hajdúhadház Város Önkormányzata által elnyert vissza nem térítendő európai uniós támogatásról

 

Egészségügyi alapellátás Infrastrukturális fejlesztése Hajdúhadházon

 

A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében Hajdúhadház Város Önkormányzata 100%-os támogatási intenzitású vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A megítélt támogatás összege: 88 millió Ft A projekt azonosító száma: TOP-4.1.1-15-HB1-2016-0016 A projekt megvalósításának kezdete: 2017.06.01. A projekt megvalósításának befejezése: 2019.01.31.

Hajdúhadház Város Önkormányzata a TOP-4.1.1-15-HB1-2016-0016 azonosító pályázat keretein belül a következő tevékenységeket valósítottuk meg:

 A fejlesztendő épület két szintjének nettó alapterülete korszerűsítés után is 438 m2 marad. A jelenlegi orvosi rendelők egy épületegyüttesben működnek. A jelenlegi Orvosi rendelő komolyabb műszaki felújításon esett át az elmúlt években, viszont csupán energiahatékonysági főleg külső felülettel kapcsolatos korszerűsítés valósult be. Ennek megfelelően belső állapota (fűtés, elektromos, szellőzési rendszer, gépészeti hálózat) mára már leromlott. Az épület a funkcióját nem a kornak teljesen megfelelő színvonalon tudja ellátni, esedékessé vált volna a rendelő teljes belső műszaki rekonstrukciója. Az Orvosi rendelő során végrehajtott korszerűsítési munkák a következők: rendelő épület belső felújítása gépészetileg (fűtés, szellőzés, víz), és elektromosságilag (új vezetékezés, új armatúrák, napelem rendszer, informatikai és telefonhálózat, behatolás jelző és tűzvédelmi rendszer kiépítés), építészetileg a belső ajtók cseréje (váróból nyíló belső vizesblokk kivételével), és a rendelők, kezelők padlóburkolat cseréje, festés mázolás, akadálymentesítési munkák és udvar korszerűsítés. Jelen fejlesztéssel külön fűtési körökre lehet bontani a négy praxishoz tartozó rendelőket, ezáltal a működési költségük, fenntartásuk sokkal ellenőrizhetőbbé, hatékonyabbá válik. Az orvosi rendelőt naponta több 100 helyi lakos keresi fel. A beruházás megvalósulása esetén modern a XXI. század követelményeinek megfelelő egészségügyi ellátási intézmény jönne létre. A mostani épületrész belül műszakilag elavult, leromlott állapotban található. Az épület fűtése nem költséghatékony, pazarló.

A berendezési eszközökhöz kapcsolódó fejlesztés: Az orvosi szobákban és a kiegészítő helyiségekben bútorok, berendezési eszközök és orvosi eszközök is kerülnének beszerzésre. Az orvosi eszközök modernizációja, kiegészítése valósulna meg pl. COAG S Protrombin-INR meghatározó, CRP analizátor, Microlab, Holter EKG készülék-legalább 12 elvezetéses, Kettesy féle tábla, Defibrillátor, vérnyomásmérők, ABPM-05 ambuláns vérnyomásmérő monitor (teljes szett) A fejlesztés hatására az orvosi rendelőben az alábbi egészségügyi szolgáltatások kerülnek létrehozásra: 4 különálló körzeti alapfokú egészségügyi közszolgáltatás felnőtt háziorvosi szolgálat biztosítása. Új funkció biztosításához prevenciós, megelőzés jellegű foglalkozásoknak helyt adó térré (pl.: előadás, vagy egészségmegőrzéssel kapcsolatos klubok) alakítható át bármikor könnyedén rendelési időn túl akár a háziorvosokhoz tartozó adminisztrációs, rendelő vagy betegváró helyiségek.

 

A pályázattal kapcsolatban információ kérhető:

Hajdúhadház Város Önkormányzata

4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 1.

 Telefon: +36 30 485 6493

 E-mail:info@hajduvitez.hu

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.

Megszakítás