KÁPOSZTÁS NAPOK 2025 Főzőverseny

Verseny ideje: 2025. szeptember 27.

Helyszíne: Hajdúhadház, Bocskai tér, Szabadtári Színpad (Kossuth u. 8.)

Regisztráció, a terület elfoglalása: szeptember 27. 6.00 – 8.00 között

Verseny kezdete: 9.00 óra

Az ételek kóstolása a sátraknál történik. A zsűrizés 11.00 órakor kezdődik és 14:00 óráig tart.

Az ételeket 3 külön zsűri bírálja párhuzamosan, melynek elnökei: Lázár Chef, Molnár László és Gáspár Bea. Az, hogy kihez melyik zsűri érkezik, az meglepetés.

A főzőverseny előreláthatólag 15.00 órakor zárul az eredményhirdetéssel és a díjak átadásával.

Építési időszak: 2025. szeptember 26. (péntek)-től A sátrak állítására lehetőség van szeptember 26-án

A sátrak bontására, a területre autóval történő behajtásra, az eszközök elszállítására a rendezvény végén van lehetőség szeptember 27-én.

Nevezési feltételek:

  1. A versenyre kizárólag a helyszínen készített, káposztás ételekkel lehet nevezni
  2. A zsűri az elkészített ételek mellett a tálalást és a kialakított, feldíszített főzőhelyet is pontozza.
  3. Az ételek alapanyagairól, főzőeszközökről minden csapat maga gondoskodik.
  4. Az elkészített ételek egy részét fel lehet kínálni eladásra (amennyiben a versenyre nevező szervezet megfelel az erre vonatkozó szabályoknak) a közönségnek.
  5. Az elkészült ételekből az ÁNTSZ előírása alapján, minden versenyző köteles ételmintát venni, valamint köteles betartani a higiénés szabályokat.
  6. A csapatoknak területet biztosítunk a főzéshez, amit a versenyzők maguk dekorálnak sátorral és egyéb kiegészítőkkel.
  7. Minden csapat köteles a főzősátrában 1 db tűzoltó készüléket elhelyezni.
  8. A résztvevők vállalják, hogy betartják a balesetvédelmi és tűzvédelmi szabályokat.
  9. A szervezők nem vállalnak anyagi felelősséget a résztvevők felszereléseiért.
  10. A szabadtéri tűzgyújtás szabályait be kell tartani:
  • a tűz meggyújtása előtt a tűzrakóhely környékét meg kell tisztítani a levelektől, faágaktól annak érdekében, hogy a tűz ne terjedhessen át;
  • a tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, de a még ki nem hűlt parazsat, hamut sem;
  • amint feltámad a szél, a tüzet el kell oltani: gondoskodni kell arról, hogy készenlétben legyen a tűz oltására alkalmas anyag, eszköz (pl. víz, homok, lapát);
  • az égetés befejezése után a tüzet gondosan el kell oltani, meg kell győződni arról, hogy tényleg elaludt-e, a hamura távozás előtt lehetőleg földet kell szórni.
  1. Tűzgyújtás esetén hamu-tálca lehelyezése kötelező

A főzőhelyekre péntek délelőttől szombat reggel 8 óráig lehet szállítani az eszközöket, ezt követően a balesetek elkerülése érdekében NINCS lehetőség gépkocsikkal történő behajtásra.

Kérjük, hogy legkésőbb szeptember 15-én 16.00 óráig legyenek szívesek jelezni részvételi szándékukat, illetve a résztvevők névsorát a mellékelt jelentkezési lapon a muvkozpont@hajduhadhaz.hu email címen, vagy a Csokonai Művelődési Házban (4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 3.) személyesen leadni.

JELENTKEZÉSI LAP

Az előzetes regisztráció elmaradása esetén nem áll módunkban sátorhelyet biztosítani!

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.