Verseny ideje: 2025. szeptember 27.
Helyszíne: Hajdúhadház, Bocskai tér, Szabadtári Színpad (Kossuth u. 8.)
Regisztráció, a terület elfoglalása: szeptember 27. 6.00 – 8.00 között
Verseny kezdete: 9.00 óra
Az ételek kóstolása a sátraknál történik. A zsűrizés 11.00 órakor kezdődik és 14:00 óráig tart.
Az ételeket 3 külön zsűri bírálja párhuzamosan, melynek elnökei: Lázár Chef, Molnár László és Gáspár Bea. Az, hogy kihez melyik zsűri érkezik, az meglepetés.
A főzőverseny előreláthatólag 15.00 órakor zárul az eredményhirdetéssel és a díjak átadásával.
Építési időszak: 2025. szeptember 26. (péntek)-től A sátrak állítására lehetőség van szeptember 26-án
A sátrak bontására, a területre autóval történő behajtásra, az eszközök elszállítására a rendezvény végén van lehetőség szeptember 27-én.
Nevezési feltételek:
- A versenyre kizárólag a helyszínen készített, káposztás ételekkel lehet nevezni
- A zsűri az elkészített ételek mellett a tálalást és a kialakított, feldíszített főzőhelyet is pontozza.
- Az ételek alapanyagairól, főzőeszközökről minden csapat maga gondoskodik.
- Az elkészített ételek egy részét fel lehet kínálni eladásra (amennyiben a versenyre nevező szervezet megfelel az erre vonatkozó szabályoknak) a közönségnek.
- Az elkészült ételekből az ÁNTSZ előírása alapján, minden versenyző köteles ételmintát venni, valamint köteles betartani a higiénés szabályokat.
- A csapatoknak területet biztosítunk a főzéshez, amit a versenyzők maguk dekorálnak sátorral és egyéb kiegészítőkkel.
- Minden csapat köteles a főzősátrában 1 db tűzoltó készüléket elhelyezni.
- A résztvevők vállalják, hogy betartják a balesetvédelmi és tűzvédelmi szabályokat.
- A szervezők nem vállalnak anyagi felelősséget a résztvevők felszereléseiért.
- A szabadtéri tűzgyújtás szabályait be kell tartani:
- a tűz meggyújtása előtt a tűzrakóhely környékét meg kell tisztítani a levelektől, faágaktól annak érdekében, hogy a tűz ne terjedhessen át;
- a tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, de a még ki nem hűlt parazsat, hamut sem;
- amint feltámad a szél, a tüzet el kell oltani: gondoskodni kell arról, hogy készenlétben legyen a tűz oltására alkalmas anyag, eszköz (pl. víz, homok, lapát);
- az égetés befejezése után a tüzet gondosan el kell oltani, meg kell győződni arról, hogy tényleg elaludt-e, a hamura távozás előtt lehetőleg földet kell szórni.
- Tűzgyújtás esetén hamu-tálca lehelyezése kötelező
A főzőhelyekre péntek délelőttől szombat reggel 8 óráig lehet szállítani az eszközöket, ezt követően a balesetek elkerülése érdekében NINCS lehetőség gépkocsikkal történő behajtásra.
Kérjük, hogy legkésőbb szeptember 15-én 16.00 óráig legyenek szívesek jelezni részvételi szándékukat, illetve a résztvevők névsorát a mellékelt jelentkezési lapon a muvkozpont@hajduhadhaz.hu email címen, vagy a Csokonai Művelődési Házban (4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 3.) személyesen leadni.
Az előzetes regisztráció elmaradása esetén nem áll módunkban sátorhelyet biztosítani!
Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!