Emlékezzünk az Aradi Vértanúkra!

Az 1848/49-es esztendő mérföldkő a magyar nép történetében. 1849. október 6-án végezték ki Aradon a forradalom és szabadságharc 13 honvéd főtisztjét, amelyről Hajdúhadház is megemlékezett a Nagysándor József domborműnél.
A megemlékezést a Himnusz elhangzása után Csáfordi Dénes Hajdúhadház polgármestere nyitotta meg, aki megköszönte a résztvevőknek, hogy megjelentek az eseményen, s emlékeznek a hősökre, mivel emlékezni szent kötelességünk. Beszédében rávilágított arra, hogy milyen sokáig nem lehetett megemlékezni hőseinkről, s talán maga a zajos élet az, ami a legjobban megmutatja azt, hogy mit kaptunk tőlük. A szabadságot, a szabad szólás jogát, a szabad cselekvést, amely ma már alkotmányos jogunk, s az Aradi vértanúk életüket adták ezért.
Ezt követően Cserjési Beatrix és Bódis Gábor, a Mandala Dalszínház művészeinek előadásában, Páskándi Géza és Koltay Gergely A költő visszatér c. rockoperájának címadó dala hangzott el, majd a Nemzeti Dalt, Tolcsvay László zenei aláfestésével, illetve a Ne késsetek harangok c. szerzeményt hallhatták a megemlékezők.
Koszorút, valamint virágot helyezett el az emlékműnél Hajdúhadház Város Önkormányzata képviseletében Csáfordi Dénes polgármester és Dr. Kiss-Kazsuk Katalin jegyzőnő, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Hajdúhadházi Járási Hivatalának képviseletében Dr. Suba Tamás hivatalvezető, a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság képviseletében Asztalos János rendőr alezredes, kapitányságvezető, és Kristóf Sándor főhadnagy, a Hajdúhadházi Református Egyházközség nevében Kovács Zoltán, és Kovácsné Takács Emese lelkipásztorok, a Rózsai Tivadar Református Általános Iskola és Óvoda nevében Pataki József és Szabó Sándor Józsefné, a Földi János Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola képviseletében Molnárné Bánhegyesi Ildikó és Péterváryné Gábor Ilona, a Hajdúhadházi Család-és Gyermekjóléti Központ nevében Komorné Karap Mária, és Komjáthiné Boros Márta, Radnóczi Ferenc Kertbarátkör nevében Szőllős László, a Hajdúhadházi Polgárőr Egyesülettől Fekete Annamária, és Vilmányi Imre, valamint a Hajdúhadházi Kosárlabda Klub nevében Győri Béla.
A mai nap emlékezzünk a hősökre, az Aradi Vértanúkra!
Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.