Útfelújítás

Hosszas előkészítő munka, tervezés és egyeztetés eredményeként újabb útrehabilitációra kerül sor Hajdúhadházon.  A Hunyadi utca és a Ligeti út 3462 méter hosszúságú szakasza kap új útburkolatot.

A munkaterületet július 21-én adta át az önkormányzat a kivitelezőnek és e hét elején elkezdődtek a munkálatok.

Az útfelújítás során a Hunyadi utcán a kiemelt szegélyeket kicserélik és új kopó aszfaltréteget terítenek le 6,5 méter szélességben.

A vasúti átjáró utáni beterületi, szegély nélküli szakaszon 6 méteres szélességben kerül új kopó aszfalréteg az útburkolatra és itt a vízelvezetést padka nyesésével és a meglévő földárkok  profilozásával oldják meg. A meglévő padkát 0,5-0,5 m szélességben zúzottkővel stabilizálják.

A város határát jelző táblától a laktanyáig húzódó 3,5 – 4 m széles útszakasz mindkét oldalát kiszélesítik, így ennek eredményeként 5 m burkolatszélesség könnyíti meg majd a közlekedést. Ezen felül kap még az útszakasz 1-1m stabilizált útpadkát, így a teljes koronaszélesség 7 méter lesz, mely kényelmes forgalmat biztosít  a katonai járművek  részére is. A megújuló út állapotának hosszú távon történő megőrzését a csapadékvíz elvezetéssel oldják meg, mely a meglévő szikkasztó árkok felújításával történik.

Az útépítésen felül hírközlési alépítmény is kialakításra kerül, melybe később kábelbehúzással infokommunikációs hálózatot építenek majd ki. A földkábeles alépítmény hossza 2325 méter.

A projekt megvalósításához Magyarország Kormánya Hajdúhadház Város Önkormányzata részére 600 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.