ÉAOP-3.1.2/A-11-2012-0025 „Belterületi gyűjtőút fejlesztése Hajdúhadházon”

Elkezdődött a Dr. Földi János utca felújítása Hajdúhadházon

„Belterületi gyűjtőút fejlesztése Hajdúhadházon” 

Elindul a kivitelezés Hajdúhadházon a Béke útja és Dr. Földi János utca rehabilitációjával kapcsolatban.

A fejlesztés, Hajdúhadház település közlekedésében központi szerepet betöltő Dr. Földi János utca belterületi szakaszára irányul, mely csatlakozik az ÉAOP-3.1.2/A-09-2009. konstrukció keretében már nyertes “Téglás belterületén az Alkotmány utca-Kossuth utca gyűjtőút felújítása” című projekthez. A város egészét átszelő régi 4. számú főút ezen szakasza erősen elhasználódott, kátyús és repedezett, helyenként közlekedésre alkalmatlan, így a forgalom biztonságos lebonyolítása érdekében a beruházás tovább nem halasztható. A Dr. Földi János utca érintett szakaszának rekonstrukciója, LHH kistérségben segítheti elő a közlekedési feltételek és a lakosság életminőségének javítását. A fejlesztés eredményeképpen a két – szinte teljesen egybeépült – települést, Hajdúhadházat és Téglást átszelő régi 4. számú főút, majd teljes rekonstrukciója valósulhat meg, melynek köszönhetően, az utca képek élhetőbb hangulatot kapnak.

A vállalkozói szerződés megkötését követően a munkaterület augusztus 2-án kerül átadásra a kivitelezést végző cégnek. A szerződésben vállalt teljesítési határidő 2013. október 30.

A projekt megvalósítására Hajdúhadház Város Önkormányzata 141 118 597 Ft vissza nem térítendő uniós támogatást nyert az ÉAOP-3.1.2/A-11-2012-0025 kódszámú „Belterületi gyűjtőút fejlesztése Hajdúhadházon” című pályázat keretében, melyet saját költségvetéséből közel 50 millió Ft- tal egészít ki. A projekt keretében az érintett útszakasz teljes rehabilitációjára sor kerül, ami magában foglalja a burkolat megerősítését, 6,5 m-re történő kiszélesítését, valamint az útcsatlakozások megerősítését, autóbusz öblök kialakítását, a forgalomtechnikai eszközök cseréjét, burkolati jelek elkészítését, valamint az útszakasz csapadékvíz elvezetésének korszerűsítését és az út mellett található zöldfelületek fejlesztését. Az utcakép javításának érdekében a megújuló út mentén fák ültetését, utcai padok kihelyezését és járda építését is tervezünk.

„A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.”

Közreműködő szervezet neve: Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. ROP KSZ

A pályázat kódja: ÉAOP-3.1.2/A-11-2012-0025

2013. 08. 01.

 

 

 

 

Folytatódik a kivitelezés a Béke útja és a Dr. Földi János útszakaszokon

A vállalkozói szerződés megkötését követően, augusztus 2-án átadásra került a munkaterület a kivitelezést végző cégnek. A munkálat, mely magában foglalja a burkolat megerősítését és 6,5 m-re való kiszélesítését biztos ütemben halad, ahogy az új csapadékvíz elvezető rendszer, illetve három buszmegálló felújítása is látványos változásokon esett már át. Forgalomtechnikai eszközök cseréje és a burkolati jelek elkészítése, gyalogátkelő helyek kialakítása (csúszásgátló burkolattal és fényvisszaverő prizmákkal felszerelve) szintén a tervek között szerepelnek, melyet az út mellett található zöldfelületek fejlesztése tesz majd egésszé. Ez a tervezet az utcakép javítását szolgálja, több mint kétszáz darab fa kiültetése a megújuló járda mentén, valamint utcai padok elhelyezése fogja a projektet zárni.

Az érintett útszakasz teljes rehabilitációja már régóta szükséges, hiszen a kátyús és repedezett, helyenként közlekedésre teljesen alkalmatlan felületek a biztonságos közlekedést akadályozták eddig, illetve a város összképének megítélésének javulását is várják a projekt zárását követően.

Hajdúhadház Város Önkormányzata 141 118 597 Ft vissza nem térítendő uniós támogatást nyert az ÉAOP-3.1.2/A-11-2012-0025 kódszámú „Belterületi gyűjtőút fejlesztése Hajdúhadházon” című pályázat keretében. Városunk ezt az összeget saját költségvetéséből majd 50 millió Ft-tal tudott kiegészíteni.

2013. 09. 30.

 

 

 

 

 

Befejeződött a Dr. Földi János utca felújítása

Befejeződött a kivitelezés Hajdúhadházon a Béke útja és Dr. Földi János utca rehabilitációjával kapcsolatban. 2013 nyarán, a vállalkozói szerződés megkötését követően a munkálatokat haladéktalanul megkezdték. A szerződésben vállalt teljesítési határidő 2013. október 30.

A projekt megvalósítására Hajdúhadház Város Önkormányzata 141 118 597 Ft vissza nem térítendő uniós támogatást nyert az ÉAOP-3.1.2/A-11-2012-0025 kódszámú „Belterületi gyűjtőút fejlesztése Hajdúhadházon” című pályázat keretében, melyet saját költségvetéséből közel 50 millió Ft- al egészített ki. A város egészét átszelő régi 4. számú főút e szakasza erősen elhasználódott, kátyús és repedezett, helyenként közlekedésre alkalmatlan, így a forgalom biztonságos lebonyolítása érdekében a beruházás tovább nem volt halasztható.

A projekt keretében az érintett útszakasz teljes rehabilitációjára sor került. Az augusztus eleje óta folyó munkálatok során a szakasz új csapadékvíz elvezető rendszere mellett, felújításra került három buszmegálló, illetve forgalomtechnikai eszközök cseréjével, burkolati jelek elkészítésével, csúszásgátló burkolattal és fényvisszaverő prizmákkal felszerelt gyalogátkelő helyek is kialakításra kerültek. Az utcakép javításának érdekében a megújuló út mentén több mint kétszáz darab fa került kiültetésre, a megújuló járda mellett, utcai padok lettek elhelyezve.

2013. 11. 05.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                               

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.

Megszakítás