„Három Szirom Óvoda építése Hajdúhadházon”

Hamarosan új óvodával gazdagodik a város

2013. június 13-án eredményesen zárult a közbeszerzési eljárás az ÉAOP-4.1.1/A-11-2012-0014 kódszámú, „Három Szirom Óvoda építése Hajdúhadházon” című projekttel kapcsolatban. Az eljárás nyertese a Stabil Mérnöki Iroda Kft. (4030 Debrecen, Igric u. 30.) A kivitelezésre irányuló vállalkozói szerződés megkötésére 2013. június 24-én került sor, melyet követően megkezdődött az építkezés.

Az új óvoda megépítésére a 4242 Hajdúhadház, Petőfi u. 1/a., szám alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanon kerül sor. A projekt keretében 5 csoportszobával, tálalókonyhával, tornaszobával és egyéni fejlesztővel felszerelt egyedi kialakítású épület kerül megépítésre. A pályázat megvalósítására 199.630.688 Ft vissza nem térítendő uniós támogatást nyert az Önkormányzat, melyet saját költségvetéséből közel 38 millió Ft- tal egészít ki.

Az épület egyediségét a telek közepén található védett tiszafát körülölelő körfolyosó adja, amelyből a csoportszobák és egyéb kiszolgáló helyiségek nyílnak. Az épület energiaellátásának biztosításához napelemek telepítésére is sor kerül. Az új csoportszobák berendezéséhez bútorzat és eszközök (főként bútorok, óvodai asztalok, székek, textíliák, szőnyegek, fektetők, tornaszobai felszerelések) is beszerzésre kerülnek.

2013. június 18.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Épül az óvoda a tiszafa árnyékában

Július második felében elkezdődött az ÉAOP-4.1.1/A-11-2012-0014 kódszámú, „Három Szirom Óvoda építése Hajdúhadházon” pályázat keretében a kivitelezés az egykori Poroszlay kúria helyén. Az építkezés egyedisége abban rejlik, hogy a telek közepén van egy hatalmas tiszafa, melyet városunk egykori vezetői védetté nyilvánítottak. Az épülő óvoda teljesen körülöleli a védett fát. A fa körüli belső zárt udvart egy körfolyosó veszi majd körül, amelyből a csoportszobák és a tornaszoba ajtaja fog nyílni.

Jelenleg a kút és sávalapok készítése folyik. A tiszafa megóvása érdekében a kivitelezést végző cég szakemberei szakértői véleményt kértek és az alapozási munkálatok során a lehető legnagyobb körültekintéssel jártak el.

Az építési munkák várhatóan jövő év elejéig fognak tartani. Az új óvodaépület átadásnak várható ideje 2014 márciusa.

2013. augusztus 27.

 

Jól halad az óvoda építése
(ÉAOP-4.1.1/A-11-2012-0014)

A terveknek és az ütemezésnek megfelelően halad az óvoda építése. Augusztus folyamán elkészültek a kút- és sávalapok. Elkezdődött az épületen belüli gépészeti kiállások szerelése, illetve az épületen kívül a közműcsatlakozások (gáz, víz, szennyvíz) kiépítése. A napokban végeznek a falazással, majd zsaluzni kezdik a födémet és a koszorút. Október 1- től kezdődik a tető építése, addig a faanyag kezelése, gomba és lángmentesítés zajlik. Jövő hónap végétől már a kezdik beépíteni a nyílászárókat.

Örömteli, hogy az önkormányzat törekvéseivel párhuzamban az építkezésen a kivitelező foglalkoztatásában 6 fő helyi lakos is munkát kapott, illetve helyi vállalkozás is dolgozik a kivitelezésben.

2013. szeptember 17.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.

Megszakítás