KEOP-4.10.0/N/14-2014-0202 – „NAPELEMES RENDSZER TELEPÍTÉSE HAJDÚHADHÁZI POLGÁRMESTERI HIVATAL ÉPÜLETÉRE”

A polgármesteri hivatal energiaellátását hálózati visszatáplálásos napelem rendszer bevonásával látja el.

Hajdúhadház városa elkötelezett híve azon fejlesztések megvalósításának, amely hatékonyabb gazdálkodást, energiafelhasználást, illetve a jelenkori elvárásoknak megfelelően környezetbarát technológia alkalmazását teszi lehetővé. A költség és energia hatékonyság megvalósításának egyik eszköze a napenergia hasznosítása.

A „Napelemes rendszer telepítése Hajdúhadházi Polgármesteri Hivatal épületére” című projekt keretében Hajdúhadház, Bocskai tér 1. szám alatti, Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának épülete 50 darab 50kW teljesítményű napelem került elhelyezésre.

A projekt közvetlen célcsoportja a hivatalt ügyintézés céljából felkereső lakosok, valamint az ott dolgozó munkavállalók. Az Önkormányzat, mint fenntartó is profitál a projekt keretében megvalósuló, a megújuló energiafelhasználás arányát növelő beruházásból, hiszen a költségvetését a jövőben kisebb mértékben fogják terhelni az energiaszámlák. A csökkenő kiadások következtében az önkormányzat közfeladatainak hatékonyabb ellátására nagyobb forrásokat tud biztosítani. A beruházás elvárt elsődleges eredménye az energiára fordítandó költségek jelentős csökkentése, valamint a közvetett kibocsátású üvegházhatású gázok csökkenése.

A fejlesztés eredményeként üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenése (45,113 t/év), megújuló energiahordozó felhasználás növekedése (villamosenergia-termelés 0,04826 GWh/év) és a megújuló energiahordozó felhasználás növekedése (173,736 GJ/év) várható.

A projekt 100%-ban az  Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósult meg.

A napelemes rendszer ünnepélyes átadására 2015. július 27-én 9 órától kerül sor a Hajdúhadházon a Bocskai tér 1 szám alatt.

Projektadatok:

Kedvezményezett: Hajdúhadház Város Önkormányzata
Beruházás helyszíne: 4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 1
Beruházás összköltsége: 35. 655.250 Ft
Támogatás összege: 35. 655.250 Ft

További információk

Sajtókapcsolat:
Kazsuk István
telefon: 52/583-411
e-mail: sajto@hajduhadhaz.hu

A projektről:
Suhaj Enikő
telefon: 52/583-411
e-mail: suhaj.eniko@hajduhadhaz.hu

A projekt honlapja: www.hajduhadhaz.hu

_MG_5176 _MG_5181 _MG_5186 Sajtóközlemény Keop napelem

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.

Megszakítás