Bursa Hungarica pályázat

Hajdúhadház a 2021/2022 tanévben is csatlakozott a Bursa Hungarica ösztöndíj rendszerhez, ami egy sajátos felsőoktatási önkormányzati támogatás.

Bursa Hungarica keretében olyan hátrányos helyzetű, rászoruló diákok kérhetik a támogatást, akik nappali tagozatos, teljes idejű jogviszonnyal rendelkeznek, vagyis nem számít, hogy állami ösztöndíjas, vagy költségtérítéses formában vesznek részt a képzésben. Ez vonatkozik az alap- és mesterképzésre, valamint az osztatlan képzésre is.

Az ösztöndíjra kizárólag Hajdúhadházon állandó lakcímmel rendelkező diákok jogosultak.

Pályázat benyújtása:

A pályázatban igazolni kell a hátrányos szociális helyzetet (jövedelemigazolás, költségek, közös háztartásban élők nyilatkozata). A pályázati lapot elektronikusan kell benyújtani egy erre szolgáló felületen, mely a http://www.emet.gov.hu/hatter_1/bursa_hungarica2/ linken érhető el.

A jelentkezési űrlap benyújtását követőn, a jogosultsági feltételeket alátámasztó valamennyi igazolást szükséges benyújtani a Hajdúhadházi Polgármesteri Hivatalba, legkésőbb 2021. november 5-ig. Aki lemarad, az csak a következő kiírásban vehet részt!

A sikeresen elnyert támogatás első részlete először a 2021/2022. tanév tavaszi félévében érkezik, összesen 10 hónapi részletre, azaz a tanulmányi hónapok után szól a támogatás.

A támogatást azok is kérhetik, akik csak a következő tanévben (2021/2022) kezdik meg tanulmányaikat. Ha épp nem aktív a félév, akkor is van mód a jelentkezésre, de a folyósítás feltétele, hogy a következő félév már aktív legyen.

A doktori képzésekre járók nem részesülnek támogatásban, hasonlóan a Magyar Honvédség tagjaihoz, valamint azokhoz, akik ugyan felsőfokú szakképzésben vesznek részt, de középiskolán keresztül. Szintén nem kapnak támogatást, akik kizárólag külföldi intézményben tanulnak.

Az “A” típusú pályázati kiírás letölthető Pályázati_kiírás_A_2022..docx

A “B” típusú pályázati kiírás letölthető Pályázati_kiírás_B_2022..docx

 

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.