Értesítés ismételt szúnyoggyérítésről

Ezúton értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy Hajdúhadház Város közigazgatási belterületén ismételten szúnyoggyérítést végez a Variatum Kft. (Varga Dávid Lajos – eü. gázmester) az önkormányzat felkérése alapján!

Szúnyoggyérítés időpontja: 2020. 08. 03. 20:30-tól

Pótnapok: 2020. 08. 04-05. 20:30-tól

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV.
Alkalmazott eljárás: Földi, kémiai melegködképző generátorral kivitelezve.
A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberekre veszélytelen! Hatóanyaga néhány óra után lebomlik!

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.
A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külsőlevegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.
A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.
A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák.
A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

 

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.